Studentski centar spreman za stanare: Naknadnog konkursa nema, useljenje početkom oktobra.

Sve je spremno za prijem novih stanara u Studentski centar Zenica u akademskoj 2017./2018. godini. Ovo je za „Avaz“ jučer rekao Dino Eminović, direktor ove ustanove. Konkurs za prijem studenata bio je otvoren mjesec i završava danas.

Više prijava

Kapacitet centra je 220 studenata, a na konkurs je, kako nam je rekao Eminović, pristiglo mnogo više prijava od traženog broja.   – Za smještaj u Studentskom centru i ove godine prijavio se dovoljan broj, tako da neće biti naknadnog konkursa – kaže Eminović.   Ističe da su se za nadolazeću akademsku godinu na vrijeme pripremili. Uradili su, kako kaže, sve što je bilo potrebno da bi se studenti osjećali što bolje i ugodnije. Najviše su uradili na infrastrukturi objekta..

– Tokom ljeta sve smo sobe očistili i okrečili. Najvažnije je da smo ove godine kao nikad do sada napravili sve moguće zahvate na objektu, popravili oštećenja i otklonili sve kvarove – ističe direktor Eminović.

Osim toga, od februara ove godine u cijeli objekt uvedena je LED rasvjeta. Otad su ostvarili velike uštede u potrošnji električne energije..

– Nakon što smo prošle godine zamijenili stolariju, uštedjeli smo 11.500 KM na energentima. Ove godine ćemo ukupno, zahvaljujući ovim projektima, uštedjeti 20.000 maraka. Taj novac reinvestiramo, tako da bismo do kraja ove godine trebali imati i obnovljenu fasadu na objektu – govori Eminović.

direktor Eminović

Konačan spisak

Prijem studenata počet će početkom oktobra, a tokom naredne sedmice bit će objavljen konačan spisak primljenih studenata. Većina dolazi iz općina s područja ZDK, a trećinu raspoloživog kapaciteta zauzmu studenti s područja SBK…

Mjesečno 106 KM

Cijena smještaja ostala je ista kao i prošle godine i iznosi 106 KM po studentu. To uključuje smještaj i dva obroka dnevno. Studentski centar Zenica raspolaže sa 33 dvokrevetne i 54 trokrevetne sobe i svaka ima svoje kupatilo..

sobaSCZE

Preuzeto sa www.avaz.ba

Related posts