Početak nove akademske godine u Studentskom centru Zenica

Nova akademska godina na svim fakultetima Univerziteta u Zenici je počela 02.10.2017. godine. S novom akademskom godinom dolaze i novi, ali i novi-stari studenti-stanari u Studentski centar u Zenici. Nakon duže pauze, Studentski centar je ponovo oživio. Zvuk mladosti ponovo odzvanja hodnicima ove ustanove.

Studentski centar će biti novi dom za 220 mladih ljudi, punih energije, spremnih za nove pobjede iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i onih koji su tu na razmjeni studenata, kao i svake godine.

Nova akademska godina je prilika za sklapanje novih poznanstava i prijateljstava, koja mogu obilježiti vjerovatno najljepše dane u životu svakog studenta. Osim toga, Studentski centar je prilika i mogudnost svih studenata da oslanjajući se jedni na druge lakše savladaju sve ono što ih čeka u procesu sticanja akademskih zvanja, koja će biti temelj za formiranje života i ličnosti svakog studenta. Između ostalog, boravak u ovoj ustanovi tokom visokoškolskog obrazovanja pomaže studentima da na jedan način nauče da samostalno donose odluke i funkcionišu na vlastitu odgovornost.

20171002_121153694_iOS

Studentski centar je ustanova koja studentima, osim mogućnosti za lakše snalaženje na fakultetima omogućava i obezbjeđuje razne aktivnosti za razonodu. Zbog toga sa početkom nove akademske godine u zabavne prostorije kao što su TV sala i teretana ulazi i nova snaga koja daje život tim prostorijama. Kao i prethodnih i ove godine se nadamo da ćemo iz našeg doma iznjedriti nove uspješne ljude, kao što imamo načelnike općina, dekane na fakultetima i prvog čovjeka naše Ustanove koji je prije nekoliko godina bio stanar doma i to u sigurno najtežim periodima za školovanje, tj. za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Sve je to potvrda da je uz dobar trud i zalaganje uspjeh zagarantovan. Studentski centar pamti samo dobre stvari, uvijek je na strani pobjednika.

20171002_121233442_iOS

Svim studentima Studentskog centra Zenica, kao i drugim studentima širom Bosne i Hercegovine želimo sretan početak nove akademske godine i želimo im mnogo pobjeda u novim iskušenjima.

Sretno!

Pisali: Amina Begović i Ajdin Cvrčak

Related posts