Delegacija Vlade ZDK posjetila Studentski centar

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona je u utorak, 09.01.2018. godine posjetila Studentski centar u Zenici, na kojem su u toku radovi na postavljanju fasade.

Radove na postavljanju nove fasade u okviru projekta utopljavanja zgrade Studentskog centra Zenica, obišli su premijer ZDK Miralem Galijašević i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović.

O projektu utopljavanja i projektima planiranim za naredni period premijera i ministra upoznao je g. Dino Eminović, direktor SCZ.

„Naime, u pitanju je prva faza radova na postavljanju fasade vrijedna 50 hiljada KM, a za koju je Vlada ZDK izdvojila 35.000 KM, dok je Univerzitet u Zenici učestvovao sa 15.000 KM, a kako smo obaviješteni uskoro će putem kantonalnog ministarstva obrazovanja biti realizirano i dodatnih 50 hiljada KM za drugu fazu što će biti dovoljno da u cjelosti završimo fasadu na zgradi Centra“, kaže direktor Eminović, koji dodaje da će osim estetskog, nova fasada donijeti i značajne finansijske uštede.

IMG-2b64065e502ed0f4e232208b4f07ba55-V

Naime, nakon što su zamijenili stare drvene prozore plastičnim, te postavili LED rasvjetu, na energentima godišnje štede 24.000 KM, a sa novom fasadom uštede bi na godišnjem nivou trebale iznositi i 40 hiljada KM.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo danas obišli studentski dom i uvjerili se u radove koji su u toku, kao i ono što je već učinjeno. Posebno mi je drago da menadžment, odnosno direktor praktično i domaćinski upravlja troškovima“, kaže premijer Galijašević, koji dodaje da će Vlada dati podršku planiranim budućim projektima dogradnje aneksa Centra, te nabavci vlastite kotlovnice.

IMG-1611fbf580097ecd9dd26b57a4418b1f-V

„Sve u svemu zadovoljni smo uvjetima u kojima naši studenti borave u ovom centru“, dodaje premijer Galijašević.

(E.B. – Naša riječ)

Related posts