Druženje sa studentima Studentskog centra u Zenici

U okviru svojih aktivnosti u radu sa mladima, Medžlis Islamske zajednice Zenica, nastavlja aktivnost: „Druženje sa studentima Studentskog centra u Zenici”.

Tim povodom je, u srijedu 05.12. 2018. godine, u prostorijama Studentskog centra Zenica, u Crkvicama, održano je drugo u nizu druženja sa studentima ovog centra, na temu ,,Brak u islamu”.

Sa ciljem druženja, prisutne studente, upoznao je Adem Nušinović, profesor Islamske vjeronauke u Prvoj gimnaziji Zenica. U svom obraćanju naglasio je da svako druženje važno, a posebno ako se ima za cilj oživljavanje pozitivnih vrijednosti i dobrih osobina kod pojedinca, u svim segmentima života, kako bi postali korisni članovi zajednice.

Zatim je, mr. Emina Grabus, stručni savjetnik u Pedagoškom zavodu Zenica, za oblast obrazovanja, zajedno sa g. Nušinovićem održala predavanje na temu ,,Brak u islamu”.

Na kraju je dogovoreno naredno druženje za mjesec januar, uz poziv svim prisutnim, kao i ostalim studentima da se pridruže i okoriste od ovih druženja, uz dovu Allahu, dž.š. da ovo druženje bude upisano u naša dobra djela i da budemo od onih koji vjeruju i čine dobra djela, i koji govore istinu i drugima preporučuju istinu, i koji su strpljivi i drugima preporučuju strpljivost.

Nakon navedenih obraćanja, nastavljeno je druženje uz osvježenje, koje je obezbijeđeno od MIZ Zenica.

 

Koordinatori projekta:

  1. Mr. Emina Grabus, stručni savjetnik za oblast obrazovanja u Pedagoškom zavodu Zenica,
  2. Mr. Adem Nušinović, profesor Islamske vjeronauke u Prvoj gimnaziji Zenica

Related posts